Posted on Leave a comment

Apollo siktar mot stjärnorna

Apollo Regulator är ett Kickstarter-projekt för klockor. Jag träffade grundarna som minglade runt på Dubai Watch Week. Apolloklockorna har specialpris veckan ut för Cafés läsare.

Apollo ville ha 210 000 kronor, fick in dryga miljonen kronor genom sin Kickstarterkampanj. Så de gjorde inte sönder internet, men framgången är tillräckligt stor för att dra igång ett märke som får flera att höja på ögonbrynen när jag träffar Filippo Cima och Harriet Stewart, två av de tre grundarna i Dubai.

Apollo-klockorna har en väldigt speciell design: både toppen och botten av klockan består av välvda hesalitglas, som hålls ihop av en mattslipad stålring. Konceptet går ut på rymden och planeter – den lätt röriga urtavlan är en bild av norra hemisfärens stjärnhimmel, och det finns flera varianter med planeter och andra kosmiska motiv.

[shortcodeGalleryPost images=”1338,1265,1273,1266″]

Trots de moderata priserna från 220 dollar så har du flera möjligheter att skräddarsy klockan – eller åtminstone fritt välja färg och material på band, boett, och urtavla.

– Eftersom klockan är din och en del av dig så ska den spegla dig och din smak, det är viktigt som kund att kunna välja, säger Filippo som till vardags designar båtar och ljusfasader på skyskrapor.

Urverket är klockvärldens motsvarighet till en stabil Toyota – ett automatiskt Miyota-urverk. Precisionen på Miyota är inte lika bra som på dyrare schweiziska verk, vi pratar ±20 sekunder per dag.

Men det är ändå härligt att ha en mekanisk klocka som drivs av en rotor, inga batterier, ingen elektronik – en riktig klocka, helt enkelt!

Urtavlan är också speciell eftersom man har gjort en regulator style, med separata visare för timmar, minuter och sekund. De som är intresserade av independent-märken känner säkert igen att en tydlig designreferens är Ressence, men Apollo är en annan prisklass.

[ht_video_link video_link=”https://www.youtube.com/watch?v=UnErwhf3Nd8″ width_video=”100%” height_video=”400px” thumbnail=”1482″]
IMG_4160

– Många som har mer avancerade high-end klockor som Ressence eller Audemars Piguet, MB&F och de andra som ställer ut här på Dubai Watch Week vill också ha en enklare vardagsklocka som de kan ta med sig överallt, säger Harriet Stewart.

Apollo kostade under Kickstarter-kampanjen från 1 820 kronor i stället för kommande butikspris från 2 980 kronor. Kickstarter-kampanjen har stängt, men för Cafés läsare är samma priser som på Kickstarter tillgängliga veckan ut (4  nov klockan 00.00) – skicka ett mail med dina adressuppgifter och bild på den klocka du vill ha till mail@andersmodig.se

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *